är det det här man kallar vår?

När det är vårdagjämning betyder väl det att det går mot ljusare tider och att våren är här?
Idag är det just den härliga dagen och man har ställt fram klockan en timma. Yes, nu är våren här och snart blir det sommar!
Eller inte. Det har snöat HELA dagen, så nu finns det ca. 15 cm nysnö på backen här hemma! Inte syns några plogbilar till heller som kan ta bort eländet, alla har väl gått i ide och vaknar inte förren i december nån gång kanske!
Är detta normalt 29 mars? Jo, det är väl det, här på den övre delen av jordklotet.....
JAG VILL HA VÅR & SOMMAR NU JU! Jag vill gå i låga tygskor och en tunn jacka/ingen alls! Snälla, gör så att solen smälter bort allt på direkten! Eller snön kan kanske få vara kvar i fjällen så att man kan åka skoter i påsk iallafall :)

                              
Förra helgen var det soligt! Pappa skottade bort all snö från altanen och vi gjorde upp en eld i snön och satt och grillade. Man kunde gå med sockar där ute och sitta i solen och njuta! Nu ser det ut så här... Bittert, jag säger då det.




(förresten, kika på förra inlägget, jag har lagt dit bilderna nu ;p)

tjejkväll :)

Det var verkligen superkul igårkväll! Vi lagade trerätters middag, mozarellabröd med aioli till förrätt, terryakikyckling (stavning) med nudeltjoffs till varmrätt och så  friterad banan med glass till efterrätt :) Lika gott som på restaurang!
Vi såg på let´s dance å Patrik 1,5 (2:a gången för mig). Sen så ville alla förutom jag och bea sova, men alla satt ändå och babbla i en timme typ innan dom la sig. Men jag och bea sommnade inte förren klockan 6, vakna 24 timmar i sträck! Rekord för mig! ;p Så nu är jag lagom trött kan man ju säga.

    

hej, jag har dålig fantasi när det gäller att komma på rubriker!

Idag är det dagen före den roliga dagen! Fast det har varit rätt så kul idag också i och för sig.

Dagen började med HK, vi lagade någon böngryta med pasta. Rasten av dagen var det bara vanliga tråkiga grejer.. Men på matten gick det otroligt bra för att vara jag! Jag måste faktiskt erkänna att det var kul! Det ÄR kul när man fattar!

Efter skolan gick jag, bea och elin på stan en snabbis. Dom skulle kolla på presenter till vissa personer ^^ Därifrån tog vi bussen till Elin och började förbereda lite smått inför imorgon. Vi gjorde om deras vardagsrum till ett sovrum och bestämde att vi skulle äta vitlöksbröd med aioli till förrätt imorgon. S då gjorde vi aioli, å det vart skiiiiitgott! ;D

Nu på kvällen var jag och mamma på kvällsöppet i stan. Jag köpte en adidaskofta, mycket nöjd :)

Hejdåp! ;)

Våffeldag :)

Morgonen började som sagt med NP i engelska. Det gick faktiskt bättre än vad jag hade förväntat mig. Jag trodde att jag skulle tappa alla ord och inte kunna skriva det jag ville få ner på pappret. Men på något sätt så blev det bra iallafall och jag är NÖJD!
Resten av dagen kunde jag inte koncentrera mig. Det var som att all energi hade gått åt till provet. Men nu har jag tagit igen det här hemma istället ;)

Efter min sköna dagliga promenad hem fick jag en strålande idé. Våffeldag = överraska familjen med våfflor! Så jag gjorde smet, sprang och köpte grädde och började grädda dom. Det blev supergott! Speciellt med tinade hallon och banan! <3




Har som sagt suttit och pluggat ett tag nu och det vore väldigt skönt med en tidig kväll ikväll också! Jag kände mig såååå utvilad i morse!

Vi hörs och ses! :D 


ingen rubrik :)

Hej påeralla!
Det var ju ett tag sen jag skrev någonting här faktiskt. Dels beror det på att jag inte har orkat men sen så har det varit en del plugg. Jag är absolut inte klar med det men det kändes som att jag behövde en liten paus för att kika på datorn! Jag har faktiskt inte gjort det på två eller tre dagar, vilket är mycket för mig! ;)

Direkt efter att jag har gjort det här ska jag gå och inventera kylskåpet efter någon energi att ha med  till morgondagens 3-timmars nationella. Jag hann inte köpa nå idag så det får bli det som finns hemma.. Fast det viktigaste är ju inte att äta energi, jag måste sova också! Senst kvart i tio ska jag ligga i sängen bestämmer jag nu! Dom senaste dagarna har all information gått in genom ögonen och ut genom öronen utan att nudda hjärnan, jag har varit hur trög som helst känns det som! Beror säkert på sömnen.....

Aja, önska mig lycka till imorgon! :)


snurrigt......

Jag har känt mig helt borta idag. Även fast jag gick och la mig tio igårkväll så har jag knappt kunnat tänka klart och jag minns typ inget från vad folk har sagt till mig idag. Konstig känsla!
Eftersom jag inte minns så mycket från dagen så har jag inte så mycket att berätta. Eller jag kan berätta att jag ska spela trummor på musikalen! xD Kul det ska bli ändå, jag har inte gjort det inför publik någon gång, bara i smyg.
 
Nu ska jag gå och kolla på let´s dance med familjen. Som alltid på fredagarna. Jag gör aldrig någonting på kvällarna. Jag gör typ inget på "fritiden" heller. När vi skulle skriva nå brev på engelskan i veckan var jag tvungen att halvt ljuga om vad jag brukade göra för att ha någonting att skiva om! Jag skrattade tills jag grät när resten av mitt bord påpekade det! xD
Men nästa helg blir det iallafall inte nå degande hemma i soffan! Då ska vi ha tjejkväll med trerätters middag och fira Linnea, Elin och nu kom jag på att Emilie har ju faktiskt också fyllt år, henne får vi inte glömma!




I morse tuggade jag ett papper med min nyta bankkortskod i en dokumentförstörare. Bara för att vara HELT säker på att ingen skulle veta vad min kod är. Men när jag tittar på resultatet i uppsamlaren ser jag några välbekanta siffror. Det var koden! Väldigt bra dokumentFÖRSTÖRARE!

  HAHAHAHA!!

Oj, vilken hurtig dag! ;)

Idag hade vi friluftsdag på måttsund, det var väldigt najs. Mycket soligt och de bästa människorna (dock lite isigt i backarna och skogen) Vi åkte från typ 10-14 :) Med bara en skida kan man också åka, hur kul som helst! :D

      

När jag kom hem hoppade jag snabbt i duschen och klädde på mig, sen for jag till stan och gick där i en timme. Kollade på Monki lite, men det var världens högsta musik där innne och as mycket folk, så jag kollade bara lite snabbt. Sen så kom mamma, köpte träninskläder. Joggingbrallor och så en tränings t-shirt som var på rea! :D

Sen belv det att snabbt åka hem och äta, byta om och åka iväg och inviga kläderna på da budget-gymmet nautilus! ;D Jag måste faktiskt erkänna att det är dubbelt så roligt att träna när man har "fina" kläder på sig. Tidigare har jag bara haft nån ful t-shirt och mjukisar och då har det inte alls varit lika roligt ;)

När mamma skulle svänga in på våran gata fick jag något ryck. Stanna bilden! Jag ska jogga sista biten hem! Mamma tyckte inte det. Sluta nu, det är ju så halkigt. Nej, tänk för jag skulle jogga! Så hon stannade bilen, jag klev ut och hon for de sista kanske 100 metrerna hem. Jag hann springa ungefär...... 1 meter innan jag kände att det skulle gå åt skogen! Jag tummlade runt där på vägen ett tag innan jag kunde ställa mig upp. Min första tanke var, Nej mina nya byxor! Men som tur var var dom hela så jag fortsatte jogga hemmåt, skrattandes!

Men en sak bara, man ska alltid lyssna på sin mamma, hon har alltid rätt! Jag har testat flera gånger! För nu har jag mycket ont i min lilla rumpa, å tänk, det hade jag inte haft om jag hade lyssnat på henne!

kort inlägg, igen :)

Nu är klockan snart halv tio, och jag ska gå och lägga mig! Det lockar verkligen att bara krypa ner i sängen och sluta ögonen. Det har varit mycket idag, ljusgårdsmöte, muckfoto å massa annat känns det som. Det tar på krafterna!
Imorgon har vi friluftasdag, jag ska vara på måttsud och åka slalom. Då kan det behövas energi! Speciellt eftersom jag kommer behöva kliva upp halv sex och åka med pappa till skolan med skidorna och allt! Det är det jobbiga med friluftsdagar, alla grejer man måste kånka på!

Men jag har faktiskt inte så mycket att skriva.. å det är väl tur för er så slipper ni läsa så mycket, hehe! God natt :)

snart somnar jag.

Hela kvällen har jag suttit med svenska.. Har skrivit en krönika om... miljön. Oväntat va? Det var lite kul på slutet när  man hade kommit igång litegrann.

Imorgon har vi muckfoto och vi fick veta det idag! 1 dag innan. Kul att man hann förbereda sig då! Men jag och Bea ska iallafall vara skogsmullar. Hon ska ta med sig lite ved och så ska vi "försöka göra en eld" med en pinne. Å jag ska ha skinnmössa! Ha, de du!

Det blev ett mycket kort inlägg det här men jag kände bara för att uppdatera lite... fast jag är så trött så jag knappt vet vad jag skriver.. god natt.

jag tror det spökar!

Det händer underliga saker här hemma. Det har jag egentligen trott länge, Thea har vinkat till någon i trappan flera gånger, Hampe får fnatt ibland och kommer upprusande från källaren (det gjorde han senast igår) och nu idag har det varit riktigt obehagligt faktiskt..
Mamma och pappa for med vilma på basketmatch för en stund sen så jag är ju själv hemma. När jag sitter vid datorn hör jag att pappas dator utanför mitt rum slås i gång. Jag tänker som inte mer på det, men sen hör jag ljudet som låter när man loggas in också. Jag går ju då dit och tittar och då är han inloggad! Man måste ju klicka för att kunna logga in! Jag fick rysningar och låste in mig på mitt rum! Jag sitter här ännu och jag vågar inte gå ut förren dom kommer hem.
För typ en halvtimme sen trodde jag att dom kom hem eftersom det röck i ytterdörrshandtaget där nere. Jag tänkte ju att dom kom då, men dom är ju inte hemma nu och jag höde ju aldrig att någon kom in!
Asså jag har typ paniiik! Rädda mig! 


...

Nu är jag hemma igen! Det var trevligt i älvsbyn, det var ju som mer ett lektionsläger än ett "kul" läger. Men det var ändå roligt att komma bort och göra något annat med andra människor än dom man ser hemma hela dagarna ;) Å det var typ supergod mat där, till lunch var det kyckling och ris och till middag var det nå kött och pottegratäng, sen så har vi typ snaskat på resten av dagen också känns det som ;p

Väl hemma nu då så har det varit finalen som gäller.. Och det blir alltså den där operamänniskan som får tävla i eurovision, jag vet inte, jag tyckte inte riktigt om henne iallafall. Men vem vet, det kanske funkar utomlands med henns skrikiga röst?

Fast nu ska jag ialafall sova, mina ögon höll på att falla igen redan på eftermiddan, så det är nog dags att blunda några timmar nu, godnatt :)

Fototävling :)

Tabbah! Idag skulle vi egentligen slutat 12 men om man ville fick man vara med på en tävling, en fototävling där man skulle gå runt på stan och fota sig med olika saker, t ex. en skridskoåkare med skridskor, en konduktör, en pensionär med en blombukett, kommunalrådet mm.. Det var skitkul! Vi gick typ runt i tre timmar och sökte! Och faktiskt så fotade vi nått till alla frågor, förutom jultomte med luva. Men ofta det går att hitta i mars?! Det är ganska snällt av alla att ställa upp på bild, jag tror inte det var en enda som tackade nej! Men vi lär ínte vinna ändå eftersom 8B typ hittade det mesta dom med och dom var typ HELA klassen medan vi var typ halva, poängen räknas nämligen med hur många som var med på kortet. Jaja, kul var det iaf och priset är väl inte sääärskillt bra, pizza till klassen som lunch. Det kan jag klara mig utan.


Vi med Luleås kommunalråd Karl Petersen :)   7 poäng


Söt pensionär med blombukett :)    4 poäng


haha! Vi med en polis med batong.    4 poäng


Imorgon åker jag och Elin på ledarutbildningsläger till Älvsbyn. Det kommer nog inte vara särskilt mycket fritid, mest sitta och lyssna skulle jag tro. Nån lek då och då kanske, vem vet? Men vi blir ju bara borta till lördag kväll så då hinner man precis hem innan finalen i mello börjar! ;D

Ha det gott igelkott! :)

PS: mina kläder har kommit nu, å allt passade! :D

Fy skäms!

Det var HK idag, vi gjorde potatisbakelser. Dom var ganska smöriga och söta, typ lite småäckliga egentligen. Det gick typ att äta max 2 stycken, sen blev det en propp i magen!
 inte dom vi gjorde, men det var så dom så ut


Kan ni fatta huuur trög jag är på att börja plugga? I förra inlägget var jag fast besluten att jag skulle gå och jobba matte direkt efter. Men då gick jag ner för att se vad resten av huset gjorde och fastnade framför mästarnas mästare. Efter det tyckte mamma att jag skulle sova och jag tänkte, åååhh vad skönt det skulle vara, då blir jag ju piggare tills imorgon och då kommer jag kunna göra matten ännu bättre. Men då gick jag upp och slog mig ner framför datorn i en timma, sen tog det typ en halvtimma innan jag hade borstat tänderna mm. och sen fastnade jag framför datorn IGEEEEEN! Tror ni jag är mycket piggare idag? Nej.

Har precis ätit middag, blodpudding, huh! För att inte gårdagens misstag ska upprepas så gör jag ett "schema":

1. Städa hos Hampe (Vilma MÅSTE hjälpa till)
2. MATTEMATiiiiiiiiiK! till kl 20.00
3. Se semestersvenskar, lite måste man ju unna sig ;)
4. Förtsätta med matten. Mitt mål denna kväll är 2-3 sidor!
5. (om klockan inte är för mycket) Datooooooor xD

Detta blir nog bra! Och jag börjar....... NU!

integraler, super miniräknare och formler

Pappa han är lite rolig han.
Vid middan sitter han och gnäller om att han inte hinner basta eftersom det är massa bra på TVn. Lite senare när jag sitter vid datorn och så kommer han in med en bunt papper, och börjar pladdra på sitt lilla mattespråk om massa olika integraler, formler och en superminiräknare som skulle ha kommit ut år 2000 men som dom drog in 1 månad innan den skulle komma ut till försäljning. Jag har inte bett han att komma och predika om det och han vet mycket väl att jag inte lyssnar. Ändå står han kvar och pratar, ritar upp massa figurer och ger exempel.
Jag tycker lite synd om honom faktiskt, men ven orkar lyssna på sånt när man har annat att göra, till exempel sin egen matte?
Medan han stod där gick jag in på youtube och satte på snälla, snälla med carolin af ugglas (pappas hat-låt), men han brydde sig inte ett dugg! Då fårstår ni hur allvarligt detta är!

Skämt å sido, han är ändå min älskade pappa! :)


Men nu ska jag FAKTISKT jobba matte. Jag ligger sjuuuukt mycket efter! Även fast carina flyttade fram provet två veckor.





Linnea (å alla andra berörda), jag och elin kommer hem 19.00 på lördag så vi hinner nog inte med det där :( Men NÅN dag måste det ju finnas då alla har tid, eller hur? ;)


möblerat...

Hejj,
Är det bara jag som stör mig på att det snöar så mycket att det blir ett 40 cm tjockt lager på på balkongen så att det inte går att öppna balkongdörren, vilket leder till att mamma inte kan hänga ut sängkläderna dit och därför hänger hon ut dom genom fönstret istället (fråga mig inte varför) som då får stå öppet i flera timmar så att hela huset skakar av kyla? Det stör jag mig på och nu sitter jag här och, ja, skakar!


Jag har precis möblerat om mitt lilla lilla rum, det blev inte så bra överallt... Jag har några problem, ett vid spegeln, min "soffa" är för lång så den tar i spegeln. Jag har flyttat mitt skrivbord dit jag hade sängen förr och då hade jag en hylla över sängen, nu är den hyllan för låg så att det är ungeför 5 mm tills datorn tar i hyllan. Det tredje problemet är att mina mattor inte får plats nå mer, så dom fick flytta till Vilmas rum. Sen så är det bara bajs vid elementet och allt känns snett, så då vet ni! xD Jag får väl se hur länge det tar innan jag flyttar tillbaka som det var innan... 

                     

HAHAH, slutligen måste jag bara visa mitt hår som det var igårkväll, jag hade gått i knut hela dagen så då var det mycket vackert! Mamma trodde typ att jag hade permanentat eller nått xD


Ska iallafall äta lunch nu och sedan blir det att räkna lite mattematik. Jag har inte ens tittat i boken på typ två och en halv vecka! Så det är nog dags nu :)

                         

det känns som söndag fast det är lödag xD

hej hej alla :)
Jag ska börja säga hej i början av inläggen tror jag, det känns mycket trevligare typ.

Men iallafall.. i morse var jag med da family på ormberget och körde femman. Det gick hur trögt som hellst och jag hade inget fäste över huvud taget! Det var riktigt tråkigt om jag ska vara ärlig + att det var nån tävling samtidigt och mamma tvingade oss att kliva ur spåret varje gång det kom en åkare med nummerlapp bakom oss. Ofta man ska behöva flytta på sig, dom får väl köra om, det ingår ju!

Vet ni vad jag mer har gjort? Jag har nätshoppat! På Nelly och Bubbelroom. En tunika till skolavslutningen/min mosters 30-årskalas/min fasters 50-årskalas/sommaren och en vårjacka (rut m.fl, favvo :) och ett gult linne :) Dessutom så fick man tudligen en "godisklubba" som värkomstpresent på nelly, haha. Spännande och se om allt passar när det kommer!


@ home

Är hemma från Hemavan nu! Eller kom ju i onsdags kväll, men inatt sov jag hos Isabell så jag har inte haft tid.
Men det har iallafall varit helt underbart härligt och roligt! Superbra backar, både pist och offpist, som jag och linnea har erfarenhet av nu :P Måste bara visa liiiiite bilder, det börjar nästan likna bilddagboken det hära, men det för ni stå ut med ;P


Första dan var det halvfint väder, men nog bra för att ta med sig matsäcken upp i backen och hitta ett trevligt ställe med fin utsikt att äta på. På kvällen blev det inte att vara särskillt sociala. När alla aktiviteter var klara så gick vi till vårat rum och spela kort och sen la vi oss i sängarna och började komponera musik på mobilderna. Plötsligt vaknade jag. Taklampan var tänd i rummet och Linnea låg i andra sidan rummet med jeans, kofta, glasögon o s v på sängen utan täcke, och jag likadant. Jag kollade på mobilen vad klockan var, 03.27! Vi hade somnat som stockar utan att borsta tänderna eller nåt! Jag viskade Linnea... flera gånger innan hon vakna och sen så typ bytte vi om och sommnade direkt igen. HAHAHAH, minnen det dära!

  lunchen...
 kortspel i vårat lilla rum...


Dag två var blåsig, Kungsliften var avstängd, det vill säga att det inte gick att komma till de roliga backarna.. Men kul var det ändå! Vi åkte en liten tur i skogen och så kom vi plötsligt till en skylt: Privat område! Vi förtsatte åka neråt och tillslut kom vi fram till en Statoil-mack! Vi frick halvt panik och trodde att vi var hur långt bort som helst. Men det visade sig att vi bara var ett stenkast från liften och där vi bodde xD Vi for där på gångbanan med skidor och hjälm tillbaka till liften. Äventyr det där vettu!

 på morgonen var det fint väder...
 ...sen blev det mulet. Här på varat lilla äventyr utanför pisterna ;)


Sista dagen var det inte tänkt att vi skulle åka något, men ftersom det var hur-fint-väder-som-helst så kunde vi inte låta bli! Vi åkte mest uppe på fjället, liksom tog igen från gårdagen då vi inte kunde åka där. Jag tror jag inte har åkt så roliga backar! Upp och der runt fjäll och över fjäll, milslånga vyer med vita kalfjäll och, åååååh!!! Jag vill verkigen tillbaka! Nästa år, DÅ!

    



Jag har räknat ihop, bet blev ungefär 17 timmar skidåkning på 3 dagar! :) Det är najs!


Nu blir det att sova, och sova UT! Har inte gjort det på ett tag känns det som ;) Natti <33

RSS 2.0