Sommardag :)

Hela förmiddagen har jag varit med mamma, Vilma, min moster och Thea och kollat på blommor i Rutvik och på blomsterlandet. Nu har jag precis ätit lunch, det blev sallad gjord på gårdagens grillade kyckling, lite ris, sallad, fetaost, oliver och tomater med vitlökssås till. Väldigt gott och så mycket sommarkänslor! :D

Nu har jag bikinin på mig så jag ska gå ut och lägga mig i en solstol och läsa Marley och jag. Jag började på den i påskas men jag har haft ett litet uppehåll med den ett tag nu ;) Men jag ska försöka läsa ut den innan typ onsdag så att jag hinner göra en bokrecension på den :)

Men det är bäst att gå ut nu! Puss! ^^   

morsdagsfirande :)

Godmorgon! Pappa och Vilma väckte mig kvart över åtta i morse. Dom hade dukat fram frukosten i matrummet till mamma och oss, men så fort jag öppnade altandörren och kände värmen så flyttade jag ut allting dit istället ;) Det blev mycket mysigare! Vi gick och väckte mamma och tog ute henne dit. Hon öppnade mitt och vilmas paket och blev jätteglad! Sen råkade hon spilla ut all juice på mig, men man kan ju liksom inte bli sur på henne när det är mors dag! ;) När jag hade torkat upp allt åt vi världens godaste frukost och solen lyste så skönt. Det var sååå härligt, nu måste väl ändå sommeren vara här på riktigt! Hoppas bara att den vill stanna också! :D


Dagens diskussion xD

Tilde - Evelina är du en fjortis?
Jag - Nä ser jag ut som det? Hur är en sån?
Tilde - En sån som suger på klubbor hela tiden? Så här (visar när hon suder på en klubba)
Jag - haha, så det är så ni tror att dom är!
Vilma - Men Tilde, det är ju typ bara killar som är fjortisar, dom är ju feta.
Jag - Vad menar du med det?
Vilma - Men dom äter ju mer klubbor än tjejer.

Hahah, det är alltså så 10-åringar tänker. Men är det bara jag som inte fattar någonting av det?! xD



Just nu sitter jag och ser på finalen i Robinson, fast det är paus nu. Men det blir nog väldigt spännande! Jag håller på Anna, förr jag vill att en tjej vinner och jag tycker att hon har kämpat på bäst av dom! :)

hej och hå, dagen går!

(jag vet att jag är duktig på att rimma ;p)

Denna lördag har varit väldigt solig och fin, ca 25 grader i skuggan. Inte illa det för att vara 30 maj!
Jag mötte som sagt Bea på stan och vi gick runt är ett tag. Men ingen av oss köpte någonting speciellet förutom Bea som beställde ett par solglasögon. Vi gick till kulturens hus-trappan och satt där ett tag och då kom helt plötsligt Gert och Robban förbi på deras lilla vandring.
Efter att ha kollat när folk sprang stadsmaran åkte vi hem till mig. Vi åt pastasallad ute och hoppade lite studsmatta. Sen for vi även på en liten spontan cykeltur runt bredviken, örnäset, lerbäcken, kronan och skurholmen. Det kändes väldigt sommrigt, hoppas bara att man blev lite brun på köpet! :D 
När vi kom tillbaka åkte hon hem med bussen och min familj kom tillbaka. Nu håller dom på att göra mat, det blir grillad kyckling och ris! :) Mumsigt!


temperaturen stiger!

Hej och godmorgon! :)
Jag är själv hemma nu eftersom mamma och pappa är på fotbollscup med Vilma i Hemmingsmark. Egentligen skulle jag också ha följt med men jag ville inte slösa bort hela dagen på att kolla på när hon spelar en massa fotbollsmatcher ;)
Så jag ska vara med Bea idag istället, tio gånger roligare! :D Vid tolv ska jag möta henne på stan. Hon skulle kolla på lite grejer och jag antar att min uppgift blir att vara smakråd ;p För jag ska inte köpa någonting! Jag måste vara lite sparsam nu ett tag tycker jag! Eller typ en mjukglass kanske jag kan köpa, men inte någonting annat! ;)
Nu måste jag gå och göra mig klar innan jag cyklar iväg :) Jag hoppas verkligen att det blir lika varmt som dom har lovat idag! :D

Vi hörs! Ha en bra dag! :)


Sockarna på bilden är mina nya förälskelser! Jag kan inte fatta att jag inte har testat såna förut!

ett nytt försök! ;)

Tydligen så kunde man inte kolla på en av collagen i inlägget med stockholmsbilderna, så här kommer den igen. Hoppas att det fungerar den här gången! :D


jag slänger även in lite fler bilder när jag ändå håller på ;)
 
det sista collaget visar lita av det vi har gjort. Om det inte framgår så tydligt så kan jag förklara med text också ;) Vi har åkt tåg, åkt färja, varit på skansen, på gröna lund (dock bara jag, sofia och sara), på aquarium, på naturhistoriska riksmuseet och cosmonova :) Dom små söta älgkalvarna på en av bilderna var födda samma dag som vi var där! Liiite gulliga!

nu är morsdagspresenten fixad!

Idag har vi tränat på musikalen hela dagen och det har gått fin fint! :D Nu börjar föreställningen närma sig och jag tror faktiskt att det kan bli rätt bra tillslut! Innan lunch trodde jag att det skulle gå åt skogen, men efter repetitionerna på eftermiddagen ändrades mina tankar helt! :)
Efter skolan gick jag och Elin på jakt efter morsdagspresenter till våra kära mammor. Så nu har jag äntligen hittat en! :D
Någonstans i kartongen med tidningsremsor döljer sig ett halsband och ett par örhängen! :)

  

Stockholmsbilder :)

Äntligen har jag hunnit ta mig tid till att fixa med bilderna. Här kommer några av dom, jag får se om jag kanske lägger upp fler någon annan dag. :)

 
Klicka på bilderna så blir dom jättestora! :D

fynd!

Friluftsdagen idag blev inte så hemsk som jag trodde. Sanningen är att lärarna ställde in den på förmiddagen, men sedan efter lunch gick vi dit när det hade slutat regnat. Väldigt skönt, det hade inte varit särskillt roligt att vara där i det vädret! Fört när jag cyklade till skolan på morgonen fick jag trampa ner för kronanbacken för att ta mig framåt i motvinden (uppmärksammma att jag var på väg NER för backen!) Jag har aldrig varit med om någonting liknande förut! ;)

Efter skolan for jag hem och bytte om och sedan tog jag bussen in till stan för att möta Linnea. Jag hittade dock ingen morsdagspresent som jag hade tänkt att jag skulle, men jag tänkte att jag kan kolla på Lagerhouse imorgon, för dom har väl alltid någonting roligt ;)
Men jag hittade lite andra små grejer. Ett paket med steps (mycket viktigt ;p), shampoo och balsam (ännu viktigare) och en bikini. Bikinin var på rea på stadium, endast 24 kronor per del! Så även fast överdelen och underdelen inte hörde ihop och inte passade så jättebra tillsammans så köpte jag dom. Man kan ju ha den som "slit och släng" tänkte jag, typ om man får för sig att bada i lera någon gång x)




PS: Håll utkik för snart kommer jag att lägga upp lite bilder från Stockholmsresan! :)

pissväder!

Godmorgon, godmorgon! Sovit gott? :)
Det har jag iallafall, och alldeles för länge också för den delen. Jag måste verkligen vara expert på att lyckas krångla till det med mobilens alarm när jag är sådär i nattmössan på morgonen ;)

Iallafall, idag har vi som sagt friluftsdag hela dagen. Det blir fiidrott på skogsvallen och lite lekar. Visst hade det varit roligt om det inte vore för det hemska vädret. Under tio grader, regn och typ stormvindar! Oj, oj, oj. Hur skall detta gå?!
Jag ringde till Carina i hopp om att dom hade ställt in det hela, men icke. Här ska vi låtas vindpiskas hela dagen verkar det som!

Nu ska jag gå och packa ner en vattenflaska och en banan så att man kan fylla på med lite extra energi och vätska under dagen. Det kan behövas ;)

                                   

Det känns rätt så positivt nu faktist :)

Yes yes yes yes! Äntligen är jag klar med mitt SO!
Det kan inte finnas någonting härligare än att efter ett intensivt pluggande skriva ut arbetet, häfta ihop det och slutligen sätta det i en plastficka. På något sätt kanner man sig lite stolt över sig själv! :)

Men den härliga känslan varade inte länge tyvärr. Nu sitter jag och skriver en filmanalys till Hata Göteborg. Jag ska försöka få klart den nu ikväll, då blir jag glad! :) Efter det är det inte mycket kvar att göra på denna termin! Det är något papper med uppgifter på engelska som jag ska göra, någon till analys av en svensk text samt plugga till genetikprovet nästa vecka. Sen så kan jag pusta ut och börja ljuta av sommaren! :D

Nu ska jag återgå till analyserandet! ;)

Förresten! Är det någon mer än jag som ser fram emot helgen? 26 grader och sol har dom lovat på både lördag och söndag! Det lär bli att steka steka steka hela helgen lång! :D:D  

Godmorgon allesammans!

Jag hinner med ett litet inlägg såhär på morgonen, dock är det från Vilmas dator. Jag passar på när jag ändå skulle mejla över mitt arbete ;)
Plugget gick för övrigt väldigt bra igår! Nog för att jag inte blev klart men idag kommer det definitivt att bli det! :D Jag skrev tre sidor med analyser igårkväll! Tänk vad mycket det blir, allting som man tänker på i huvudet, när man väl får der det på papper. Det är mycket!

Nu ska jag hur som helst fixa frillan och sminka mig litegrann nu innan jag cyklar iväg till skolan i spöregnet. Typiskt, imorgon har dom också lovat regn och då ska vi vara på skogsvallen och ha friidrott hela dagen. Vad ska man då ha på sig hade dom tänkt?!

Aja, have a najs dag! :)♥

Idag fyller Hampe 6 år!

Grattis gubben! :)<3


YES! en dag till att plugga! :DD

Just nu sitter jag och försöker göra klart SOn en gång för alla, men jag märker att det inte kommer att gå. Även om jag skulle sitta uppe hela natten skule jag ändå inte bli klar eftersom jag blir så trött att jag inte kan tänka där vid tolv.. Men jag gör så gott jag kan och ABSOLUT SISTA inlämningstiden blev framflyttad till ABSOLUT SENAST torsdag mogon. Så! Det borde jag väl klara! Hoppas iallafall! Men jag ska se till att få det riktigt bra nu det här arbetet så att jag kanske kan lyckas höja mig till ett mvg! Bäst att fortsätta med det mindre roliga nu då! :D

Men bara för att jag inte bloggar lika "intensivt" nu under en pluggarperiod får ni inte sluta att kommentera! Ni var ju så duktiga där ett tag! :D Men sen så vips!, så slutade ni bara :P
Man märker verkligen att en blogg är en färskvara! Om man har varit borta i tre dagar är besöksantalet typ nere på 1 besökare per dag! Fast så fort man börjar igen återgår det som tur är till det normala.
Men vad är det normala? Hur många unika besökare har du? x)

Nu har jag varit duktig...

...jag har suttit och gjort SOn hela kvällen, förutom en liten paus när jag följde med för att titta på när Vilmas klass spelade upp en teater ;) Men det var jag ju typ tvungen att göra ju!
Även fast jag har kommit framåt väldigt mycket har jag ungefär två tredjedelar kvar att göra, och det måste bli klart IMORGON! Men mamma och pappa har lovat att jag ska få ta vilmas dator till skolan så att jag kan jobba där! :D Hoppas nu att hon själv gå med på det. Men varför skulle hon inte liksom? ;)

Jag är väldigt trött nu måste jag säga. Det blir att snarka och sova på direkten skulle jag tro.
 
Men först måste jag ju säja grattis tilla alla människor som tävlade i helgen!
Sofia vann SM guld i individulell cheerleading! :D
Juniortruppen blev fyra i RM! :D
Linnea kom "minns inte vad det var, men en bra placering iallafall" i orientering! :D
Sen så kom även Sara och Sofia tillsammans med deras lag 6:a i SM i cheerleading! :D

GRATTIIIIIIIS ALLIHOPA! :D:D<3

(jag kom just på att tänk om jag missade någon, men grattis till dig också isåfall :)



Jag ska bli duktigare att ladda upp från och med fredag, för då är all panik över alla skolarbeten förhoppningsvis över. Nu hinner jag inte ens ladda upp bilderna från stockholm. Men bättre sent än aldig kanske? ;)
Tills dess får ni nöja er med ett snabbt tråkigt inlägg då och då ;p

"Jag läser en spansk bok"

Morgonen började lite konstigt.. Jag hade ställt klockan på 06.20 men som vanligt råkade jag sänga av klockan när larmet började tjuta. Så jag somnade alltså om.
Pappa kom och skullle väcka mig och då var jag mitt i en dröm. Han buffade lite på mig och sa väl något i stil med "Vakna nu Evelina". Vanligtvis brukar man ju bara vända ryggen till och somna om. Men nu hade jag någonting annat för mig... "Jag läser en spansk bok" sa jag. Han fattade ju såklart ingenting. Han berättade det när jag vaknade men jag har ett svagt minne av att jag sa det sjjälv. Men det kändes så rätt inte alls konstigt. Det var som att jag drömde att jag läste en spansk bok helt enkelt, och självklart var jag ju tvungen att läsa klart. Därför skulle jag ju få sova vidare! Här kan man ju inte bara komma och störa när jag faktiskt läser en spansk bok! Vad då spansk bok?! Jag kan ju inte ens spanska! Så konstigt! Jag kan inte låta bli att småskratta för mig själv när jag tänker på det. Tänk vad man kan komma på när man sover! ;)


Oj, vad dålig uppdatering!

Här har det inte skrivits mycket dom senaste dagarna! Men det beror helt enkelt på att jag inte har haft tillgång till internet. Jag kom hem från Jokkmokk vid två och sen dess har jag suttit och pluggat lite grann. Bland annat så har jag renskrivit klart min reseberättelse från Stockholm. Men jag har kvar att skriva ett brev om framtiden tills imorgon också.
Hur många gånger har man inte fått den uppgiften? Det känns så konstigt när man måste skriva samma sak flera gånger. Lärare, hör upp: Ni måste ha bättre fantasi och hitta på andra uppgifter som man inte har haft tio gånger innan! Bara ett litet tips ;)


Förresten! Ni vet dom där krukväxterna som jag köpte till mitt rum. Idag när jag stod och undersökte en av dom såg jag någonting knottrigt på ett blad. Det tog ett tag innan jag fattade vad det var, men när jag väl gjorde det började jag skrika, springa runt i panik och försöka skrapa bort alla eventuella ovälkommna gäster från min kropp! Blomman hade nämligen fullt med äckliga små bladlöss på sig! (det visade sig också att hela fönsterbrädan var full!) Vidrigt äckligt! Pappa som satt vid datorn precis utanför mitt rum undrade jag som stod på. Jag hade stängt in mig på vilmas rum och ropade där ifrån att han skulle kolla på blomman. Släng ut dom, båda två! ropade jag. Lydigt gjorde han som jag sa. Tror väl jag, han hörde ju att jag var i chock!
Efteråt var hans enda kommentar: Jag har aldrig sett någon med sådan panik för en sådan sak! Men jag måste erkänna att det kliar lite här och var..
HA! Till och med han tyckte att dom små lössen var läskiga! Då är jag inte så konstig trots allt, som han alltid påpekar och retas för! x)

Nu ska jag iväg igen. Denna gång till min moster på surströmmingsmiddag! Aaah, vad länge sen det var jag åt det, jag längtar verkligen! ;D

Ha det bra så länge! Men ingen kommer äta lika god middag som jag!

Back home :)

I morse vid åtta kom vi hem med tåget, en timme försenat på grund av att vi köde på en älg! Så vi stod stilla mitt ute i ingenstans mellan boden och sunderbyn i ungefär en timme och höll på att hungra ihjäl.
Väl hemma åt jag och mamma frukost och sedan gick jag ut på altanen och la mig på en solstol i solen. Två timmar senare vaknade jag alldeles blöt i svett! Jag gick in igen och slängde av mig masssa kläder, jag behöll bara leggins och linne på. Mer orkade jag inte utan jag la mig i soffan istället. Där sov jag i ungefär 1,5 timme. Sen ringde det och då var jag tvungen att spricka upp och svara. Jag minns typ inte vem det var jag pratade med, läskigt! Sen la jag mig i en fotölj och sov i en timme till! Jag vaknade klocan halv ett och låg och försökte vakna till liv igen i en halvtimme. Klockan blev ett och mamma ropade att det var lunch.
Så har min förmiddag sett ut. Man kan verkligen säga att jag behövde ta igen några timmars sömn! Men nu är det gjort och jag är pigg som en....ehh, eller okej jag är faktiskt nästan lika trött fortfarande, hehe xD

Iallafall, jag ska försöka orka ladda upp lite bilder och sånt från resan så fort jag kan. Men jag ska se "allt flyter" med familjen ikväll också så vi får se om jag hinner ;)

Imorgon blir det iallafall IKEA med mamma och vilma. Mamma tycker att vi ska vara där när dom öppnar så vi måste åka vid typ kvart över åtta. Det vill säga att jag måste sitga upp jättetidigt imorgon också!
Sen på kvällen åker vi till jokkmokk på 50-års fest och är borta tills på söndag! Åh, jag vill verkligen inte dit! Jag känner att jag inte orkar vara supersocial och trevlig med alla gulligullsläktingar, det är bara jobbigt!

Aja, ska gå och checka med familjen om vi ska se den där filmen någon gång innan jag somnar ståendes eller någonting!

Kraaaam ;)

Grönan i eftermiddag :D

Sitter vid en dator på vandrarhemmet nu :) Vi har precis packat ihop alla grejer och stadat lite grann i vårat rum. Nu ska vi ta tunnelbanan in till slussen för att sedan ta djurgårdsfärjan till aqarium och kolla på lite små (och stora) firrar ;)

Igår shoppade jag lite grejer, eller ganska så mycket ändå ;) Ni får väl se bilder när jag kommer hem imorgon :)

Men nu ska jag gå till dom andra!
Hejdå, vi hörs!

btw... vi ska till grönan i en timme i eftermiddag! Fatta roliiiigt! :D:D 

yayy, nu är vi hääär :)

Nu är vi framme i stockholm på vandrarhemmet för att lämna väskorna. Vi har krånglat runt på T-centralen ett tag och sett ut som värsta turisterna med rullväskor. Strax ska vi ta djurgårdsfärjan till skansen och gå runt där och kolla lite! :) Vädret är okej, molnigt men ändå så pass varmt att man kan gå bara i kofta :)

happy :)

Idag kom även lite folk på besök, bland annat mina kusiner från kiruna :) Vi fikade mintchokladkaka och drack saft ute på altanen. Sen så hoppade vi lite studsmatta också :) Ett mycket bra avslut på helgen tycker jag!




Men det roliga är ju faktiskt inte slut än! Ikväll klockan 20.03 avgår ju faktiskt tåget till stockholm! Så skönt att få göra någonting roligt medan alla andra sitter i skolan och har tråkigt! haha!
Jag kommer kanske inte uppdatera här så mycket förren på torsdag när vi kommer hem. Men det ska finnas dator på vandrarhemmet, så kanske! ;D Men i första hand måste man ju ta vara på tiden med klassen såklart!

Vi hörs! :D

Färdkost:

Yes! Nu är nästan allt nerpackat i min, för en gångs skull, normalstora väska! Det är typ bara nessesären och mobilladdaren kvar, sen så bär det av! Ingen känsel i rumpan är väl att räkna med inatt eftersom vi ska titta i typ mer än 12 timmar. Men det är ju liksom det som är tjusningen med att åka tåg, det ska inte vara allt för perfekt! ;)

Tidigare idag har det inte hänt så värst mycket.. Jag har packat och donat på mest. Sen så var jag och mamma och handlade lite fika till tåget också.

vindruvor, exotic snacks, ciabatta med skinka, ost, gurka, sallad & paprika på, smoothie och LOKA! :)

gäsp gäsp, nu ska jag sova!

Oj, klockan är jättemycket nu! Vi kom hem från min mosters 30-års fest för ungefär en timme sen. Det var ganska kul där. Förutom att träffa kusinerna och andra släktingar så åt vi jättegod buffé och "lekte" lite musiklekar ;) Fast vi for ganska tidigt gämfört med alla andra, resten är nog i full gång fotfarande, hehe!
Men jag måste gå och sova nu. Imorgon ska jag hinnna med mycket! Först och främst måste jag packa klart alla grejer, sen så skulle jag beöva städa mitt rum och min toa. Jag hatar att komma hem igen till massa jobb, så lika bra att göra det innan man åker iväg alltså! Om jag får någon tid över skulle jag även behöva göra SO.. men jag är rädd för att jag inte kommer ha nogon ork till det. Speciellt inte om vädret blir som dom har lovat, typ sol och 20 grader!
Aja, vi får väl se hur det blir :)


Jag och Vilma åt mjukglass på stan idag :)


Jag köpte ett resekit med shampoo, balsam och sånt från apoteket ;p

löööördag :)

Morgonen började med frukost ute på altanen, det är ju så soligt och härligt ute! Sen har jag hjälpt pappa att tvätta bilen och sätta upp ett parasoll. Allt för att passa på att vara ute i solen ;)
Jag orkade inte skriva så mycket igår eftersom det ändå bara skulle bli massa tråkiga inlägg när jag var på dåligt humör, så jag struntade i det helt enkelt. Men istället satt jag i typ en timme och mixtrade med lite nagellack och försökte få till en fransk manikyr. Det gick väl sådär eftersom jag inte har dom rätta grejerna.. ;p Jag trodde att det skulle vara jättesvårt, men det var det faktiskt inte! :D


Såhär ser det  ut utanför mitt fönster, löven börjar verkligen slå ut nu :)

Nu ska jag, mamma och Vilma cykla in till stan och köpa lite smågrejer som jag måste ha med på resan.

brist på fyndiga rubriker......

Den här fredagen har jag inte alls varit särskillt rolig. Trots att det har varit superbra väder och att veckan snart är slut känns det som att jag inte har varit glad många sekunder. Möjligen i början av dagen men sen har det bara blivit sämre och sämre. Nu hänger mina mungipor nere vid axlarna, känns det som. Men egentligen har jag ingen bra förklaring på varför. Det bara är så!

När jag kom hem låg det ett brev till mig i brevlådan. Jag öppnade och såg att det var ett brev från luleå kommun angående sommarjobb. Jag kommer få sista perioden, 27 juli till 15 augusti. Jag ville inte ha det egentligen, jag vill ha första perioden! Men självklart inte. Vem hade kunnat tro att det skulle komma en glad nyhet en sån här trist dag?

Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på för att få mig själv på bättre humör. Är det någon som ligger och trycker på en bra ide? Få ut det bara, för här behövs verkligen lite uppmuntran. Tack.

!

Idag slutade vi två och då åkte beatrice hem med mig :) Vi åt några  av mina mumsiga muffins och efter ungefär en timme hemma bar det av till skolan, igen. Alla skulle redovisa sina A&S jobb men många på skolan är med i musikalen så repade vi lite med den eftersom redovisningen med den är först om typ två veckor (eller tre;p). Det blev alltså som en 2 timmar förlängd skoldag typ. Det kändes helt upp och ner vänt att vara på skolan halv sju på kvällen, och jobba! Jag höll seriöst på att somna flera gånger!

När jag kkom hem hade jag tänkt börja plugga men jag somnade på soffan istället! Väl vaken blev jag så stressad för allt. Jag måste hinna packa, tvätta, städa, äta, sova och plugga! När jag blir stressad kan jag inte göra någonting alls! Jag liksom låser mig och får ingenting gjort över huvud taget! Lika bra att inte ens försöka. Så nu ska jag gå och lägga mig istället. Sov gott! :)


Havregrynsgröt med äppelmos och mjölk <33 :)

Jag vaknade vid kvart över 6 i morse, steg upp, gjorde gröt, och duschade. Precis som planerat ;) Nu är det bara bloggningen kvar, hehe!
Jag testade mascaran precis. Den var verkligen superbra! Jag har aldrig någonsin testat en sån bra! Den förlänger fransarna väldigt mycket och ger samtidigt lite volym :)



Nu har jag lite bråttom att cykla iväg till skolan. Vi har HK klockan nio. Efter det vet jag inte vad vi har, jag har typ ingen koll på våra lektioner ;) Men ikväll har vi iallafall öppet hus på skolan så jag kommer typ bara åka hem en snabbis och sen dirr till skolan igen. ÅH! Jag som behövde plugga! Aja, det får väl bli en sen kväll istället.. Det är ju bara två dagar kvar till helgen så (om man räknar med idag)! :)

Jag är trött.

Nu är jag klar med mina muffins! Eller jag har ju varit det i typ en timma, men först nu har jag tid att skriva ;) Dom blev nogorlunda bra iallafall men jag tror inte att det någonsin går att baka eller laga mat helt utan misstag eller någonting!
Först upptäckte jag att vi inte hade nog med farinsocker, men då tänkte jag att jag får använda det vi har och använda vanligt soker till resten. När jag väl började hälla upp var det små svarta prickar i farinsockret. Det fick mig att kolla på utgångsdatumet, 25 05 2004. Japp! Det var tydliget ganska gammalt! Som tur var var det den första ingridiensen jag hällde ner så det var ju ekelt att få bort.
Andra problemet var när jag skulle vispa socker och smör. Allt socker sprättade runt i heeeela köket! Typiskt! Sen så fick jag värsta utbrottet när jag inte hittade muffinsformarna som jag var helt säker på att jag hade köpt för några veckor sedan. Jag letade och letatde men till sist gav jag upp! Jag bad mamma leta, så fort hon letar kommer den försvunna saken fram, alltid! Vad får jag om jag hittar dom? frågade hon. En snäll puss på kinden, var mitt svar. Hon hann bara leta i en låda så hade hon den i handen. Men hon glömde bort pussen så jag var tvungen att påminna henne ;)
Jag har bara provat en liten bit men jag tror dom smakade okej ;)


Nu ska jag sova. Imorgon blir det upp och duscha, göra havregrynsgröt och sen kanske blogga lite om jag hinner. För jag brukar ha tid över på torsdagar, men jag får se ;p


Bakardax! :)

Nu är jag hemma igen från pantningen. Det gick ganska bra ändå, jag tror vi fick ihop ungefär 360:- på pantningen och sen fick vi 120:- direkt i handen av snälla människor ;)

Nu ska jag iallafall baka chocolate cheescake muffins till imorgon :) Jag snodde receptet från någon blogg för typ en månad sen och kom på att jag hade det nu, så varför inte testa? ;) Spännande, spännande att se hur dom blir ^^ Jag tänkte köra dubbel sats så att man kan ha hälften kvar hemma att smaska på ;p


 

yayy! nu är tröjorna här!

Vi har bara haft tre lektioner idag, ma/no (gjorde ingenting), svenska (försökte göra någonting) och SO (kunde inte göra någonting). Alltså har jag inte fått gjort så mycket idag ;D
Men en bra sak är att vi har fått våra klasströjor nu! Jag tyckte nog att materialet på tröjan var lite konstigt, men det funkar! ;)



Efter skolan var jag och köpte en mascara. Det blev MaxFaktor false lash effect, den där med stor lila borste. Jag har inte testat den än, för jag orkar inte tvätta bort det jag har på mig nu. Men den verkar ju jättebra! Jag längtar tills imorgonbitti när jag ska testa den! ;)


Jag har precis ätit fisksoppan från igår till middag.. Till typ kvart i sju ska jag nog plugga lite tror jag. För sju ska vi åka och panta burkar igen. Även fast vi har 800:- i plus så är det ju alltid bra att få fram så mycket fickpengar som det bara går. Men det är lite tråkigt att det (nästan) alltid är samma prersoner som hjälper till med sånt här! Dom andra liksom bara följer med utan att ha gjort mer än vad som egentligen "behövs". Inget illa menat mot dom! Men hur som helst, jag tycker faktiskt att det är ganska roligt att göra sådant om kanske inte är så kul men som lönar sig i slutändan. Som det här, inte så dumt att åka till Stockholm men klassen i några dagar va?! Jag längar så mycket, det är bara 4 dagar kvar nu. På söndag åker vi! :D

OJ! Jag kom just på att jag måste baka ikväll också! Vi ska sälja fika på öppet hus imorgon! Heh, ännu ett sätt att få ihop lite money! ;)


Min älskling

Jag och min syster har precis storstädat hos Hampe. Vi lyfte på alla äckliga mattor och dammsög under. Sedan tyckte mamma att vi skulle slänga bort dom eftersom dom var risiga och äckliga, så sagt och gjort! Dom ligger i soptunnan nu ;)
På tal om Hampe.. Han har fått någon jättekonstig knöl under hakan! Kaniner brukar ju få typ cancer när dom blir gamla och jag är lite rädd för att just detta har drabbat honom! Men det är liksom inte någon cancerknöl, den är väldigt rund och går att röra på. Som typ människor har under hakan, typ körtel eller nått som sväller upp när man blir förkyld. En sån fast typ 2,5 cm i diameter stor. Om det nu är en sån.
Han verkar inte ha ont eller så eftersom han äter, dricker, pissar, bajsar, sover, tvättar sig, kliar sig, ja allt! Dessutom så kan man röra på knölen hur mycket som helst och han reagerar inte på det. Nu är det typ en vecka sen jag upptäckte den, men vi kan inte fara till djursjukhuset eftersom han inte har någon försäkring! Men vi ska ringa dit någon dag och fråga vad det kan vara. Men om den typ växer så måste vi ju åka dit med han :(
Åå älskade hampe! :(((( Typ världens mysigaste ju!

Har någon någonsin sett en sån här avslappnad krabat? :)


Inlägg nummer 100! :D

Detta inlägg är ett stort steg i historien. Det är nämligen evliinah.blogg.se´s hundrade inlägg! ;) Men vad kan man tänkas kunna skriva för intressant? Jag kommer inte på något bra men till en början kan jag ju alltid berätta lite om dagen!

Morgonen började med slöjdklubb (alltså vanlig slöjdlektion fast utanför skoltid, för er som inte är NLV:are ;p), jag fortsatte på min gula tunika. Det känns som att jag inte har så mycket kvar. Bara sy fast dragkedjan, fålla upp den lite till och sy fast ett band, finputsa lite och sen så! Problemet är bara att den ser ut som ett nattlinne, men i värsta fall så får jag väl använda den som det ;)
Efter slöjden hade vi tretimmars nationella i fysik. Typiskt att vara 93:a och få göra det, ingen annan nia har ju fått göra det förut, nytt för i år ju :( Hur som helst, det gick inte så jättebra. Det var hur svårt som helst och man blir ju så himla sur när man egentligen vet vad det är men inte kan komma på det! Det hade ju varit så mycket enklare att få läsa i en bok och sedan skriva! Men, men. Nu är det iallafall gjort och inget går att ändra på. Jag tror faktiskt att det där var det sissta NP-provet för min del.Så otroligt skönt att ha det avklarat! Man känner verkligen att sommaren närmar sig med stormsteg! Men än finns det så klart saker kvar att göra, bland annat SOn som jag (hmm..) knappt här börjat på! När ska jag någonsin lära mig att vara i tid?!
Skoldagen avslutades med HK. Vi gjorde risotto med ruccola, stekta champinjoner och  carlottenlök. Det var inte så värst gott tyckte jag, lite smaklöst typ. Men med tanke på att det var ganska lätt att göra så var det värt det ;)



Nu ropar mamma här nere att maten är färdig. Jag är egentligen inte särskillt hungrig, men det är bäst att gå ner! ;)


Tips på en mascara, någon? :)

Idag har det varit väldigt härligt ute, dock blåste det rätt mycket och det kom väl någon regnskur, men det behöver vi inte nämna någonting om! ;)

Vi hade vanliga lektioner på förmiddagen idag och svenska efter lunch. Men sista lektionen hade vi brottning. Jag har aldrig testat det förut med det var lite småkul. Jag brottades med elin och det var ingen lätt match kan jag tala om! ;) Men sen så tror jag att det är roligare om man verkligen vågar ta i och vet hur man ska göra. Man blev ju inte ens lite svettig av det!




Efter brottningen cyklade vi en sväng till KH för att leta böcker. Jag ville ha en engelskabok men det kan ju inte finnas en enda bra på hela biblioteket, och om man väl hittar någon så är det förmodligen redan utlånad! Hur ska man kunna göra en bokrecension om det inte ens finns några böcker att läsa? Konstigt tycker jag!

Sedan blev det en snabb runda på stan. Jag är så jäkla less på det nu! Jag har lovat mig själv att inte sätta min fot där innan vi åker till stockholm! Eller jo, någon dag måste jag dit och köpa en mascara, MEN BBARA DET! Är det någon som har ett tips på en bra? Helst med plastborste (om det heter så) :P


Men nu måste jag läsa lite i fysikboken. Vi har nämligen nationella i det imorgon!

nu är det söndag kväll...

...och imorgon är det måndag igen. Helgerna går alldeles för fort nu för tiden tycker jag! Den hinner ju knappt börja innan den tar slut!
Men jag behöver bara ta mig igenom den kommande veckan och sedan bär det av till Stockholm! Om precis en vecka sitter vi nog på tåget med fullastade väskor och skrattar en massa! Jag längtar enormt mycket! Vi kommer hem på torsdagmorgonen och sedan är vi även lediga på fredagen eftersom det är kristihimmelfärds då :) Det blir som en "enveckas-lov" alltså! ;)

Just nu är jag väldigt hungrig. Jag funderar på att gå ner till kylen och se vad den har att erbjuda :) Jag är sugen på någonting.... JAG VET! Vi har sånahära goda mörka finska mackor! Såna med ost och sallad, och te till det! Jaaa, det blir perfekt! :D:D

Nu måste jag gå! :p

Söndagsshopping med mami ;)

Har just kommit hem efter en liten söndagshopping med mamma. Jag hann inte duscha innan så jag kände mig lite ofräsch när jag gick runt där, men jag hade ju uppsatt så det syntes typ inte så mycket ;p Även fast vi bara var på växtriket, dollarstore och blomsterlandet så hittade jag lite grejjer ;)

På min fönsterbänk i mitt rum har det sett för hemskt ut, nästan inget grönt alls! Men nu har jag ändrat på det! :D Jag plockade bort allt skit som inte hette växter eller lamopr (dvs tre grejjer) och satte dit mina nyinköpta älsklingar! Två vita krukor och två gröööna fiiina blommor från växtriket! :D

Klar förbättring eller hur? ;)




Sen var vi ju som sagt en sväng på dollarstore. Där hittade jag många fynd!

* två bälten, ett vitt och ett ljusbrunt ~ 10 kr/styck
* ett beiget nagellack ~ 10 kr
* ett armband ~ 30 kr
* kammar ~ 10 kr

Bälten är ju alltid bra att ha, så det var det ju liksom inget snack om saken ;) Nagellack, ja vad finns det att säga? Sommartider ju! Armbandet tänkte jag ha på skolavslutningen om jag inte hittar något i stockholm :) Sen så har jag hört att man inte ska borsta håret efter duschen utan istället kamma det med en bredtaggad kam, och då passade jag på när jag såg en :P En lite skum sak var att nagellacket och armbandet var av samma märke!
Jag gillar dollarstore. Billigt och bra, haha! Eller ja, inte bra kanske men det håller ju så länge det håller ;)

 


Men NU ska jag hoppa i duschen!


:)))

Inatt har jag sovit hela klockan runt, 12 timmar! Så skönt det var att äntligen få sova ut ordentligt! Jag vaknade halv 12 och då var ingen hemma. Jag gick runt och letade dom tills jag såg att pappa kom ut från garaget. Han tvättade sin cykel, mamma var tydligen ute på långpromenad och Vilma var hos en kompis. Som det brukar vara alltså. Så jag fick sitta och knapra på min macka och sörpla på min apelsinjuice helt själv... Det är nackdelen med att vakna sent. Speciellt en söndag också, när det inte kommer någon tidning som man kan bläddra igenom.

Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag. Det blir väl som det blir bara.. Jag får se om jag orkar jag gör lite SO eller någonting kanske. Fast det hade varit roligt att göra någonting kul när det ändå är några timmar kvar på helgen ^^ Fast en sak är säker, jag måste duscha innan jag lämnar detta hus. Jag tror aldrig att jag har haft såhär fett hår! Äckligt! Just nu är det bara en toffs på skallen som räddar mig ;)


Dagen började med en "biljakt"!

Okej, nu ska jag berätta om min familjs lilla händelse som utspelade sig i morse! ;)
Allt började egentligen i höstas när man pappas cykel blev stulen från vårat garage. Han polisanmälde och allt, men utan resultat. I morse när mamma och pappa skulle skjutsa ut mig till arcus svängde vi som vanligt ut på vägen uppe vid återvinningsgården. Men vi var tvungna att stanna till eftersom någon på cykel for ut rakt i vägen.
Jag tittade dit och såg en röd cykel som jag mycket väl kände igen. Pappa som körde hajjade också till.
Men det är ju pappas cyklel! ropade jag.
Pappa blev helt rasande. Vid det här laget hade cyklisten hunnit över vägen och körde efter gångbanan. Pappa bromsade in och började skrika åt oss att vi skulle ringa 112. Mamma, klok som hon är, började tala vett med min far och förklarade att det inte var någon nödsituation direkt. Så hon började ringa till 188100 och fråga efter massa nummer och kopplades vidare till massa olika presoner.
Vi följde fortfarande efter mannen, i snigelfart, och han märkte ju såklaert att han var förföljd och började bli lite stressad nu. Jag kom på att jag hade kameran med mig så jag tog några kort ifall man behövde nå bevis ;p När han var precis i höjd med oss skakade jag med handen för att jag var så rädd när jag höll i kameran, så bilden blev suddig. Han stirrade rakt på mig, in i mina ögon med en jätteläskig blick, jag tror inte att han blinkade en enda gång!
När mamma tillslut fick tala med en pattrullerande polis började "jakten" ;p Mannen svängde in mot skogsvallen och vi följde efter, på avstånd. När vi kom i korsningen precis innan skogsvallen så kom polisbilen ner för backen från våran skola.
Nu ser du honom där borta, sa mamma i luren och pekade på honom. Polisbilen, eller rättare sagt, bussen gasade på och körde in på gångbanan. Mannen stannade cykeln och därmed var jakten över ;)
Så nu står den i garaget igen, efter ett halvår på vift!

Jag är lite smårädd att den där läskiga mannen ska se mig någon gång, han bor tydligen inte så långt från oss, och antagligen kan han ju ana var vi bor eftersom han själv har snott cykeln där ifrån! Men jaja, lite spännade var det ju!


Jag lägger inte upp några bilder, det är onödigt.

loppis-pics :)


Bilder kommer strax! ;D

Nu är loppissäljaren hemma ;) Det var faktiskt ganska roligt att stå där, men det var hur trångt som helst och vi kom knappt ut ur vårat lilla bås! När jag, sofia och sara for hem vid ett hade vi redan sålt för över 3000 kronor och då kommer ju elin och josefin fortsätta sälja ända till fem typ! Man får hoppas att kunderna är snälla :)
Efter loppisen åkte vi på max och åt lunch, jag känner mig jättetjock nu eftersom jag dessutom åt en glass! Jag måste verkligen börja träna men det är inte roligt när man är snorig och känner sig allmänt halvsjuk! Men snart så är det nog helt borta, och DÅ minsann börjar beach 2009! ;)


Smart som jag är så glömde jag ju kameran där borta så jag kommer inte kunna lägga upp några bilden nu. Men josefin bor ju typ ganska nära mig så hon skulle komma förbi med den lite senare :) Så ikväll lägger jag upp dom, och då kommer även ett inlägg (och en bild!) om någonting mycket spännande och läskigt som hände i morse!
Inte att missa alltså! ;)

*

Det är paus på talang nu så jag passar på att skriva lite om dagen :)

På skolan jobbade vi som sagt med musikalen. Det gick ganska bra för min del, och för alla andra också tror jag :) Direkt efter vi slutade vid tre åkte några med klassen med ett fullastat släp till arcus. Där plockade vi upp alla grejer på borden och ställde i ordning till imorgon då det är loppisen! Vilka kommer? ;)


söt elin i bilen :)



alla villa köra in bilen i hallen, så kön var ända till infarten
och vi höll inte på att komma in xD


curly hair :)

I morse hade jag lite tid över att fixa till håret. Eftersom jag sov med flätor vad det konstigt så istället för att platta ner det med vatten stoppade jag i kontakten till locktången och gjorde mera. Jag tog bara lite här och där i luggen och överhåret och den var det klart på kanske 7 minuter :)
Men det får inte bli någon vana det här. Vad är det för mening att sova med flätor för att motverka att det slits om man ändå ska slita det igen när man har tagit ut flätorna? ;p

                 

På skolan ^^

Sitter just nu i klassrummet och låter nagellacket torka på ena handen. Jag kom hit tidigt i morse, vid åtta, för att pappa skulle skjutsa mig med mina två stora påsar fyllda med diverse saker. Bland annat skor, tavlor, böcker, filmer, kläder och sådant.
Dagen idag kommer att spenderas med att öva på musikalen som vi håller på med. Om jag inte minns fel så ska vi typ köra igenom idag, men det kommer aldrig gå eftersom typ ingen kan allt vi ska göra. Men vi får väl se hur det blir med det ;)

Jag är alldeles själv här inne nu så jag ska ta och fortsätta att måla naglarna på andra handen innan någon kommer och klagar på att det luktar illa!


Bloggar igen i eftermiddag typ :)

det var soligt idag, å det gillar vi! :)

Nu är även denna dag i mitt liv avklarad!
Filmen vi såg på eftermiddagen var faktiskt ganska bra! Det är lite svårt att beskriva vad den handlade om men det ar mycket om gänguppdelningar och att våga säga ifrån typ ;) Men dom skrek typ hela tiden i filmen och det var lite småjobbigt ;)
Efter filmen gick vi på stan, som planerat. Jag hittade som tur var en liten present, så man får hoppas att posten inte är allt för seg med att skicka iväg den till Hudiksvall! Linnea skulle på träninig efter stan så hon åt på max. Då passade jag och elin på att dela på en äppelpaj där ifrån ;) Dom är supergoda, men varma!
 på max :)

 dom bygger om där ;) Linnea åt byggarmål xD


Väl hemma slängde jag i mig lite mat och fixade några småsaker och sedan cyklade jag iväg till kyrkan ;p Har ju gått en ledarutbildning där och det var avslutningen idag. Vi hade en gudstjänst som vi läste lite texter på och så ;) Men nu är jag iallafall ungdomsledare så till hösten kanske jag får hjälpa till att leda en konfirmationsgrupp eller barngrupp :D



Hela kvällen sen jag kom hem där ifrån så har jag suttit och prismärkt loppissaker. Jag måste ta dom till skolan imorgon. Bara för skojs skull räknade jag ihop vad vi tjänar om vi säljer alla mina saker och det blev 1105 kr! :) Det vore inte så dumt!

Men nu är klockan mycket, jag borde gå och lägga mig, natti natti :)

Morgonbloggning ;)

God morgon. Jag tänkte att det kan ju alltid vara trevligt att morgonblogga lite också när jag har tid. Som idag till exempel! Vi börjar nio och har idrott första timmen så jag behöver inte cykla iväg förrens 20 i ungefär :)

Idag har vi vanlig skoldag hela förmiddagen tror jag. Efter lunch ska vi på skolbio och se "Hata Göteborg" på SF. Jag har ingen aning om vad det är för film, men det verkar ju kul! Dessutom är det ju alltid skönt att slippa lite lektioner ;)
Efter skolan ska jag och Linnea en snabbis på stan. Asså jag säger som henne, ibland har jag verkligen stan-perioder när jag är där alldeles för många dagar i veckan! ;) Men min kompis från hudiksvall fyller faktiskt 16 imorgon så jag måste fixa en present till henne :) Men som vanligt är jag alltid sent ute så du får förlåta mig Louise (om du läser det här) om den råkar komma dagen efter istället :/

Nu ska jag packa klart väskan och cykla iväg sen. Vi hörs i eftermiddag/kväll :D


idrottsoutfit ;)

 

min onsdag

Vi har bara haft en låååång lektion idag, SO från ungeär halv 10 till12. Efter lunch var det nya 7c på besök på skolan. Vi gick runt och guidade dom runt och lekte en liten lek ;) Men dom var ju hur små som helst! Jag minns då inte att i var sådär små när vi började!
En god nyhet som vi fick idag var att SOn blir framflyttad en vecka. Alltså ska den inte vara inlämnad på onsdag, men nästa onsdag. Men ojdå! Då är ju vi visst i stockholm, vilken otur! Hahah, då får vi alltså framflyttat tre veckor ;) Najs!


Så till pantningen :D
Det gick verkligen över förväntan! Jag tänkte typ att någon burk här och där skulle dom kanske ge åt oss. Men vissa hade ställt ut flera fulla påsar! Vi fyllde ett helt bagage och ett baksäte med påsar!

 


Som ni ser så var det rätt mycket att proppa in i maskinen, och äckligt var det! Men absolut värt det eftersom vi fick in 662 kronor för 2 timmars jobb sammanlagt (1 h till att posta lappar och en timma att smala ihop&panta)! Hup bra idé som helst! :D Vi måste göra det igen tror jag! Vi hann ju inte med alla hus så det finns ju kvar ;)


burkpantning

Blir en snabbis nu bara, ska och panta burkar och samla ihop pengar till stockholm som sagt :) Vi får väl se hur många av burströmskainvånarna som vill vara snälla och skänka någon liten burk till en fattig klass ;)
Jag kommer nog skriva ett "riktigt" inlägg senare så håll utkik ;)
Men nu ska jag cykla iväg iallafall, ska vara där om typ 10 minuter :O
Hörs!

Nu vet jag vad jag ska ha på mig!

Idag blev två nationella prov avklarade! Matte C och engelska muntliga. Båda gick väl ganska så okej, men det hade verkligen kunnat gå bättre!
 
Efter skolan bajkade vi mot stan jag, linnea och bea (efter ett tag kom även elin). Som vanligt var vi på jakt efter klänningar! Idag var det faktiskt JAG som hade turen med mig! Jag köpte boleron som jag hade kollat in på lindex och, tro det eller ej, en klänning på JC! :D Det fanns bara två kvar av den svarta, ena i 32 och andra i 38. Jahapp, där rök den klänningen då, tänkte jag. 32 kan jag absålut inte ha, alldeles för litet och 38 är ju alldeles för stort, eller? Den såg faktiskt ganska okej ut ändå... Så jag provade den, och den passade! :D Helt överlycklig drogs kortet i kassan, jag slog in min kod, tog ett fast grepp om påsen och klänningen vad min!
Nu är min utstyrsel nästan färdig, bara lite smycken så! Men det ska jag kolla på i stockholm :)
Nästa söndag åker vi faktiskt och det fattas fortfarande ungfär 4000:-, lyckat! Det går lite upp och ner tycker jag. Ibland har vi råd och ibland inte, haha, men det kommer nog att funka ;) Vi har ju bord på arcusloppisen på lördag så då fär vi säkert in lite grann, så kom och fynda nu allesammans! :D


Här är den då, min fina klänning! :D
Vad tycks? Ska jag ha sva
rta eller hudfärgade strumpbyxor? :)





Det här är och förblir en pluggfri kväll. Efter en dag med två prov förtjänar man det tycker jag ;) Men då blir det att plugga extra mycket resten av dagarna den här veckan istället, har nänligen SO som ska vara inne på typ nästa onsdag.
Men nu ska jag bara gå och utfodra min kanin och borsta tänderna :)


H a l l o n

Denna måndag har väl varit ungefär som alla andra måndagar. Det vill säga extra trött, extra seg, extra okoncentrerad. Det känns faktiskt som jag inte har fått gjort någonting! Måndagar borde förtbjudas!
Men det har iallafall varit fint väder ute! Vi fick sitta ute och läsa och då passade man ju såklart på att sola litegrann :)


Efter skolan agerade vi brevbärare jag och Elin, och Christian hjälpte också till. Vi la ner små lappar i brevinkasten på burströmska. Vi bad dom att samla ihop deras pantburkar och ställa ut dom till på onsdag så ska vi hämta dom och panta dom då. Självklart får ju vi pengarna till klassen ;) Ett ganska bra sätt att tjäna på tycker jag!

Väl hemma så hällde jag upp lite frusna hallon i en skål och lät dom tina. Sedan slog jag mig ner på baksidan och smaskade en stund. Men nu är det bara lite saft kvar i botten. Det är bara sååå gott, men jag tycker att det är lite smått läskigt med hallon, det kan ju finnas maskar i dom! Men jag mosar, öppnar och utforskar dom grundligt innan dom får slinka in i munnen och hittills har jag inte sett skymten av någon mask iallafall ;) Dessutom är det en bra uppladdning för det matteplugg som komma skall ikväll, har nämligen NP i matte C imorgon! HJÄLP!
 


Vilken klänning?! :)

Okej, jag är ju som sagt ute efter en klänning till avslutningsmiddagen. Först funderade jag på en kjol och ett linne eller nåt, men det känns för vardagligt. Igår hittade jag någon länk till forever21. Dom har hur mycvket snygga klänningar som helst och  billiga är dom också! men problemet är att sidan är från USA och om man ska beställa kostar det typ dubbelt så mycket som själva känningen kostar! Eller? Jag och mamma har försökt läsa men utan att bli klokare. Är det någon som vet hur det är med det där?
 

Dom här klänningarna tycket jag var finast, men vilken av dom isåfall?


inte ett moln, så långt ögat kan nå.... eller jo förresten!

Dagen på denna söndag började väldigt bra. Jag åt gurkmacka och juice till frukost ute på altanen och sedan tog jag på mig bikinin och slängde mig på en av solstolarna. Där låg jag i typ en timme och övervakande mina krattande familjemedlemmar som slet så hårt i trädgården, tihih ;p Mamma undrade om jag ville ha lunch men eftersom jag hade ätit en macka en timme innan så var jag inte särskillt hungrig. Men när jag fick reda på att det var tornfisksallad som serverades kunde jag ju inte hoppa över det! DET är min favvorätt, så sommrigt och så gott! ;D Men sen gick solen i moln och då gick jag in, det blev kallt :(


Vilken kanonhelg!

Ja, som det kanske mäsks så är jag lite efter i uppgateringen just nu här på bloggen. Det har hänt rätt så mycket sen i torsdags, så här kommer ett långt inlägg med massor av bilder!

I torsdags då så var vi med klassen och städade på Saras pappas jobb och tjänade 2000 kronor :D Det var verkligen smutsigt där så vi fick bära skyddsoveraller! Men kul var det iallafall, med endast på grund av roligt sällskap! :D Sen så fick vi faktiskt gratis minimål från max också, ett litet plus i kanten sådär ;)








Valborg firades hos sofia. Vi tog bussen till porsön för att kolla på majbrasan men den var inte tänd så vi satte och på busshållplatsen och väntade på första bästa buss för att se vart den skulle ta oss. Den visade sig gå till bergnäset så vi åkte till ändhållplatsen och tillbaka. Eftersom det var tomt i bussen en längre tid så stod dom och dansade och bytte platser i den medan jag satt och garvade och fotade! xD Fast vi såg iallafall en tänd majbrasa genom bussfönstret! ;)
Hela tiden hade vi med oss en påse marschmallows i hopp om att hitta en liten eld att grilla dom på men det fick bli på värmeljusen när vi kom fram istället, mysigt ändå :)








På mogonen vaknade vi vid halv elva. Det visade sig att det var strålande väder ute, precis som väderprognoserna sa! Vi låg och solade, krattade löv, cyklade runt på gården och bara chillade i flera timmar! Även fast det fanns några små snöfläckar på gården så förstördes inte sommarkänslan! Så underbart! :D







Så till tjejkvällen med bea, linnea, elin. Vi har verkligen snaskat på hela natten lång kan man säja. Först hämtade vi kinamat från österns pärla. Vi delade på tre rätter, friterad kyckling (obligatoriskt ;p), någon biffgryta med grönsaker och stekta nudlar med kyckling och räkor. Allt var väldigt gott men jag måste säga att den somm uppfann friterad kyckling måste vara miljonär! ;) heheh! Iallafall, sen proppade vi i oss lite chips och godis till Twilight. Efter det gick vi ut och grillade marschmallows ett tag. När vi kom in satte vi på rallybrudar och lät magen smälta allt snask. När den filmen var slut hämtade vi b&j och såg på björn gustavsson. Tillslut somnade vi på golvet täckt med madrasser, täcken och kuddar :)



   



Idag vaknade vi och såg på me & marely (fjärde filmen för helgen ;p), vi åt rester från mat och snacks och sedan blev det att städa ihop lite smått och bege oss. Vi tog bussen in till stan och kom på att vi behövde kolla på avslutningskäder, så det blev att prova några såna. Varken jag eller linnea hittade nån typ, men däremot hittade elin en mycket fin (hon köpte den inte dock). Smarta som vi var tänkte vi ju inte på vad klockan var så den hann bli fyra innan vi hade hunnit hälften och stan stängde..

Efter det: hem, grilla med familjen, TV, dator och nu sova!



Får jag ingen kommentar blir jag sur, jag har typ suttit med inlägget i en timme, så det så! ;)

Superhärligt! :D

Sitter hos sofia och glassar & dricker päronsaft i solen. Jag lovar, det är minst 30 grader i solen och i skuggan är det 17 grader (kollat på termometern)! Vi har suttit ute i bikini hela dagen typ så man får se om man får nogon liten bränna på sig :D

Snart ska vi gå upp och städa uppe på sofias rum där vi sov och sen ska sofia skjutsa hem mig på hennes nya moped :) När jag kommer hem är det bara att åka iväg igen. Då blir det bea och tjejkväll med film, maschmallows-grillande och övernattning :D 

Jag ska lägga in lite bilder imorgon från igår, har liksom inte tid nu. Ska vara lite social med sara och sofia! Hörs! :D<3

så här härligt har vi det! :D


RSS 2.0